Departamentul de Educaţie Fizică, Sport și Kinetoterapie

   Română English
 


 

Relații Internaționale
Prezentare generală

In domeniul relatiilor internationale facultatea noastra a dus o politica de afiliere la unele organisme internationale si de realizare de acorduri cu facultati de profil din Europa si din alte continente.

  1. membra, din anul 1998, a Retelei Europene a institutiilor de invatamant superior de Stiinta Sportului (European Network of Sport Sciences in Higher Education),
  2. membra a Conferintei Decanilor Facultatilor de Educatie Fizica si Sport din tari dunarene
  3. membra a Grupului Coimbra al tarilor partenere in programul Socrates/Erasmus (The Coimbra Network of Sport Sciences and Physical Education).
  4. Relatii de colaborare si parteneriat cu Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Budapesta, Universitatea de West din Gyor, cu facultatea de specialitate a Universitatii Konstantin Filosoful din Nitra (Slovacia).

   In acest sens, s-au stabilit legaturi si s-au semnat acorduri bilaterale ce vizeaza organizarea in comun de programe intensive, derularea de proiecte de cercetare, mobilitati si plasamente pentru cadrele didactice si studenti.
In cadrul Programului Long Life Learning Programme (Program de invatare pe tot parcursul vietii) - Erasmus, din 1998 si pana in prezent, un numar de peste 50 studenti ai FEFS – Oradea, au beneficiat de burse de studiu pe durata unuia sau doua semestre in facultati de educatie fizica din Franta, Portugalia, Spania, Olanda, Finlanda, iar peste 80 de studenti din Finlanda, Franta, Portugalia, Spania, Polonia, Turcia, Lituania, au frecventat cursurile facultatii noastre, asigurandu-se echivalarea rezultatelor obtinute de studenti la facultatile partenere. S-au desfasurat, de asemenea, numeroase mobilitati de predare ale cadrelor didactice.

Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie are contracte bilaterale si relatii de colaborare cu urmatoarele institutii:

Ţara

Universitatea

Franţa

Universite Reims- Champagne-Ardenne

Universite Blaise Pascal – Clermont-Ferrand

Universite de Nice

Universite Paris-Nanterre

Universite d’Orleans

Universite de Limoges

Portugalia

University of Coimbra

Instituto Superior Dom Afonso

Instituto Superior da Maia

University of Vila Real - UTAD

Olanda

Fontys University of Professional Education

HanzeHogeschool Groningen

Finlanda

Humak University of Applied Sciences

Spania

Universidad de Alicante

Universidad Las Palmas din Grand Canaria

Turcia

Anadolu university

Adnan Menderes University

Nidge University

Halic University

Lituania

Lithuania Academy of Physical Education

Polonia

Uniwersytet Rzeszowski

Suedia

Malmo University

Ungaria

University of Szeged